Remkes: geen vergunning voor weidegang en bemesten

Boeren hoeven voor weidegang van koeien en bemesten geen vergunning aan te vragen. Dat adviseert commissie-Remkes in een rapport aan landbouwminister Carola Schouten.

Remkes%3A+geen+vergunning+voor+weidegang+en+bemesten
© Dirk Hol

De negatieve effecten van bemesten op de natuur zouden volgens het advies verwaarloosbaar zijn. Dankzij moderne bemestingsmethodes is de uitstoot van stikstof daarbij al ver teruggebracht, staat in het rapport waarover Trouw donderdag schrijft.

Een dag na het boerenprotest brengt het Adviescollege Stikstofproblematiek goed nieuws voor de boeren. Oud-minister Johan Remkes, voorzitter van het college, adviseert landbouwminister Carola Schouten om boeren die hun koeien in de wei willen laten lopen, geen vergunning daarvoor te laten aanvragen.


Raad van State

Actiegroep Mobilisation for the Environment (MOB) en de Vereniging Leefmilieu claimden tijdens hun rechtszaak bij de Raad van Staten dat beweiden en bemesten zorgen voor een hogere stikstofuitstoot. Daarbij werden ze toen nog in het gelijk gesteld. MOB zegt in Trouw het advies van Remkes te zullen bestuderen. Beide organisaties melden dat de deze week door Schouten gemaakte stikstofafspraken met het Landbouw Collectief van tafel moeten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 12°
  20 %
Meer weer