HVC mag naar aardwarmte boren rond Velsen

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft een opsporingsvergunning voor aardwarmte verleend voor het 'gebied Velsen' aan afvalverwerkingsbedrijf HVC. Dat is 31 december gepubliceerd in de Staatscourant.

HVC+mag+naar+aardwarmte+boren+rond+Velsen
© Koen van Wijk

Het aangevraagde gebied ligt in de de gemeenten Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk, Zaanstad en Velsen. De oppervlakte van het aangevraagde gebied bedraagt 40,15 vierkante kilometer.

HVC moet binnen twee jaar na het onherroepelijk worden van de vergunning een geactualiseerd werkprogramma voorleggen aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dat voorziet in een onvoorwaardelijke boring in het derde jaar na het onherroepelijk worden van de vergunning.

Kassen

HVC gaat onderzoeken of er warm water in de grond zit en hoe deze valt te benutten voor het verwarmen van woningen, bedrijven en kassen. Recent kreeg HVC ook twee opsporingsvergunningen voor geothermie toegekend voor de regio's Den Helder en Lelystad.

HVC levert vanuit Alkmaar inmiddels warmte via een nieuw warmtenet aan onder meer glastuinbouwgebied Alton in Heerhugowaard. De officiële aansluiting van het eerste tuinbouwbedrijf vindt op 10 januari plaats.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer