20+hectare+glas+erbij+op+Het+Grootslag
Nieuws
© Koen van Wijk

20 hectare glas erbij op Het Grootslag

Glastuinbouwgebied Het Grootslag bij Wervershoof groeide dit jaar met twintig hectare. Er is nog ruimte voor ongeveer 35 hectare nieuw glas op de locatie in West-Friesland.

Provincie Noord-Holland onderzoekt daarom of en waar nieuwe locaties voor glastuinbouw in Noord-Holland nodig zijn, meldt adviesbureau Agrimaco. Het bureau is betrokken bij de ontwikkeling van de Noord-Hollandse glastuinbouwlocatie. De opleving in de sector van de laatste jaren is daarmee ook zichtbaar in dit gebied, aldus Agrimaco.

Dit winterseizoen gaat op Het Grootslag ook project Aardwarmte Andijk de eerste warmte aan bedrijven leveren vanuit twee naast elkaar liggende diepboringen. Hiermee wordt een forse stap richting verduurzaming van de glastuinbouwbedrijven gezet. Volgens Agrimaco zetten vanwege de positieve omstandigheden op de markt de vestigers van het eerste uur nu vervolgstappen in hun ontwikkeling door nieuwe gronden aan te kopen en hun marktpositie te versterken.

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer