Voergroep Zuid introduceert loyaliteitsprogramma

Over de voerafzet van de afgelopen vier jaren keert Voergroep Zuid onder leden een bonus uit van 4 miljoen euro. Daarnaast komt er een loyaliteitsbonus over de voerafzet in de toekomst.

Voergroep+Zuid+introduceert+loyaliteitsprogramma
© Eigen Foto

Het geld voor de bonussen komt uit de niet-voeractiviteiten van Voergroep Zuid. Geld dat volgens het coöperatiebestuur en de directie ten goede moet komen aan de loyale leden van de coöperatie. 'Zij zijn immers het fundament waarop het bedrijf in het verleden is opgebouwd en waarop wij ook in de toekomst verder bouwen', aldus algemeen directeur Ronald van de Ven.

Het loyaliteitsprogramma van Voergroep Zuid kent twee regelingen. De eerste regeling is gebaseerd op de in de periode 2019 tot en met 2022 afgenomen hoeveelheid voer. Om hier aan deel te kunnen nemen, moet de veehouder coöperatielid zijn of worden voor het einde van het jaar. Daarnaast moet een veehouder in de komende jaren laten zien aan de loyaliteitsvoorwaarden te voldoen. Deze zijn vastgelegd in een reglement.


Voerafzet

Naast de regeling op basis van historie is er een Regeling naar de toekomst. Die beloont de voerafzet vanaf 1 januari 2023. Deze regeling geldt ook voor nieuwe klanten. Voergroep Zuid had er daarvan in 2022 zestig. Verder biedt Voergroep Zuid leden de mogelijkheid om het geld langer in de coöperatie te laten.

Zo kunnen deze bij regeling 1 het bedrag tot 2028 in de coöperatie laten zitten tegen een jaarlijkse rentevergoeding van 5 procent. Bij regeling 2 betaalt de coöperatie het bedrag 1,5 keer uit als leden het geld vier jaar in de coöperatie laten zitten. Van de Ven: 'Dit is ongeveer vergelijkbaar met een rentevergoeding van 10 procent.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  30 %
 • Maandag
  8° / 5°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  40 %
Meer weer