Assurantiebedrijf Voergroep Zuid fuseert met Rivez

Zuiderhuis, het assurantiebedrijf van Voergroep Zuid, gaat per 1 januari 2022 fuseren met branchegenoot Rivez. Het moet bijdragen aan een verdere uitbouw van de activiteiten van de Voergroep in Nederland en België.

Assurantiebedrijf+Voergroep+Zuid+fuseert+met+Rivez
© Voergroep Zuid

Beide assurantiebedrijven zijn financiële dienstverleners op het gebied van assurantiën, hypotheken en pensioenen. De werkgebieden en de portefeuilles sluiten volgens Voergroep Zuid op elkaar aan. Waar Zuiderhuis kantoren heeft in Weert, Deurne, Horn en Roermond, heeft Rivez die in Helmond, Venlo en Veghel. De nieuwe combinatie is goed voor ruim 20 miljoen euro omzet en telt na de samenvoeging 170 medewerkers.

Zuiderhuis is al meer dan honderd jaar onderdeel van Voergroep Zuid en zijn rechtsvoorgangers. Rivez is in 1997 opgericht en is gespecialiseerd in het adviseren op het gebied van verzekeringen en financiële dienstverlening.


Sterke marktpositie

Rivez heeft een sterkte marktpositie opgebouwd in het verzekeren van woningcorporaties en commercieel vastgoed. Om de groeistrategie te versnellen is Rivez in 2019 een partnership aangegaan met het Zweedse Söderberg & Partners. 'De fusie van Rivez met Zuiderhuis past perfect in de strategie van Söderberg & Partners om een sterke lokale positie op te bouwen in de Nederlandse verzekerings-, pensioen- en financiële-adviesmarkt', zegt CEO Roland Goldman van Söderberg & Partners Nederland.

Roel Driessen, directeur van Zuiderhuis en beoogd algemeen directeur van het nieuwe fusiebedrijf: 'Door samen te werken kunnen we onze klanten nog beter bedienen met meer specialistische kennis en een breder productenpakket. Via verdere digitalisering gaan we onze efficiency en klantbediening verder verbeteren. Bovendien zijn we samen in staat om sneller te groeien in een competitieve markt.'

De samenvoeging van Rivez en Zuiderhuis is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer