2021 voor Voergroep Zuid jaar van groei

Het marktaandeel van mengvoerproducent Voergroep Zuid in het Noord-Brabantse Deurne groeide in 2021 in alle sectoren waarin het bedrijf actief is. Dat bracht de producent dinsdag naar buiten.

2021+voor+Voergroep+Zuid+jaar+van+groei
© Eigen Foto

De afzet van mengvoer in de pluimveehouderij groeide met 17 procent. In de rundvee- en geitenhouderij groeide de afzet met respectievelijk 11 en 19 procent. In de varkenshouderij is de voerafzet die begin 2021 verloren ging door de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) voor het overgrote deel weer ingevuld met nieuwe klanten, laat Voergroep Zuid weten. Het aantal leden van de voercoöperatie nam met vijftig veehouders toe.

Algemeen directeur Ronald van de Ven ziet in de markt steeds meer waardering voor middelgrote veehouderijen 'die dicht bij hun klanten staan'. 'In plaats van geld verdienen voor externe aandeelhouders, houden wij graag de focus op het rendement van onze leden. Dat spreekt boeren aan. Het is verstandig als boeren via regionale coöperaties grip houden op hun belangrijkste kostenpost mengvoer', licht hij in een persverklaring toe.


Verloren omzet door saneringsregeling

Begin 2021 ging er voor Voergroep Zuid door de Srv aardig wat voeromzet verloren, door stoppende boeren. Ruim twee derde daarvan is inmiddels weer opgevuld met nieuwe klanten. Volgens Van de Ven geeft het resultaat van het huidige voerpakket vertrouwen voor de toekomst, maar tegelijkertijd maakt hij zich grote zorgen over de aanhoudend lage varkensprijzen in combinatie met de hoge grondstofprijzen. 'Dit geeft een enorme druk bij onze klanten in de varkenshouderij.'

Om varkenshouders die in liquiditeitsproblemen komen iets lucht te geven, heeft Voergroep Zuid begin dit jaar besloten de betalingstermijn voor de leden tijdelijk iets op te rekken.

Voergroep Zuid bestond vorig jaar 125 jaar. Het bedrijf verkoopt mengvoer en voergrondstoffen voor varkens, rundvee, geiten en pluimvee. De afnemers hebben hun bedrijf in Zuid-Nederland en België. Voergroep Zuid behoort tot de top 4 mengvoerbedrijven van Nederland en heeft vier productielocaties. De productielocaties zijn gevestigd in Helmond (varkensvoeders), Oirschot (herkauwers), Weert (varkens- en pluimveevoeders) en Nederweert (pluimveevoeders).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer