Oudste+voerco%C3%B6peratie+Voergroep+Zuid+bestaat+125+jaar
Nieuws
© Eigen Foto

Oudste voercoöperatie Voergroep Zuid bestaat 125 jaar

Voergroep Zuid, de oudste voercoöperatie van Nederland, bestaat vandaag precies 125 jaar. Boerenbond Deurne, een van de rechtsvoorgangers van deze coöperatie, werd op 15 juni 1896 opgericht.

Het waren in 1896 enkele leden van de Landbouwclub en vertegenwoordigers van de verschillende roomboterfabrieken en veefondsen uit de regio, die de coöperatie oprichtten. De allereerste voorzitter was Jan Hermans, ook wel 'gouden Jan' genoemd. Deze zoon van een Helmondse goudsmid huurde voor de beginnende coöperatie de schuur van Hanneke de Vet in Deurne. In die tijd werden rogge, roggemeel, raapkoek, grint en herpsel verhandeld.

Dit eerste pakhuis werd spoedig te klein, waarna er in 1902 over de Vlierdense overweg een?nieuw magazijn werd gebouwd.?Vanaf dat jaar ontplooide?ook?de Deurnese kapelaan Roes?veel?activiteiten, die bijdroegen aan de verdere ontwikkeling van wat later, na fusies met onder andere Boerenbond Wanroy, Boerenbond Helden en het WeertseIsidorus in 2015, Voergroep Zuid werd.

Inmiddels is Voergroep Zuid uitgegroeid tot de grootste regionale veevoercoöperatie in het zuiden van Nederland, met productielocaties in Helmond, Oirschot, Weert en Nederweert. Vanuit deze locaties worden jaarlijks zo'n 745.000 ton varkens-, pluimvee-, rundvee- en geitenvoer en losse grondstoffen verkocht aan de inmiddels sterk gegroeide veehouderijbedrijven in Zuid Nederland en Noord België.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 3°
  80 %
Meer weer