Heylen Group wordt eigenaar van Van den Bos Flowerbulbs

Bloembollenbedrijf Van den Bos Flowerbulbs uit het Zuid-Hollandse Honselersdijk wordt overgenomen door de Belgische industriële holding Heylen Group van Wim Heylen.

Heylen+Group+wordt+eigenaar+van+Van+den+Bos+Flowerbulbs
© Nieuwe Oogst

'Deze overname maakt het mogelijk versneld te investeren in de plannen die we al hadden', geeft CEO Robert Piek van Van den Bos Flowerbulbs aan. 'Denk aan investeren in processen en kwaliteit, alsmede het versterken van de samenwerking met klanten en leveranciers.'

Afgelopen vijf jaar was Van den Bos Flowerbulbs, volgens eigen zeggen marktleider op het gebied van het bewaren, preparen en exporteren van leliebollen, freesia's en calla's, in handen van Foreman Capital uit Amsterdam. 'We zijn blij te melden dat we weer onderdeel worden van een familiebedrijf met een langetermijncommitment. Dat past goed, want succesvol zijn in de bollensector is een proces van de lange adem', voegt Piek toe.


Ondersteunende rol

Heylen Group is al eigenaar van verschillende andere bedrijven binnen de waardeketen van de agrarische sector. 'Vanuit deze partnerbedrijven hopen we een ondersteunde rol te kunnen bieden aan Van den Bos Flowerbulbs', licht Seppe Onsea van Heylen Group toe. 'Samen trekken we figuurlijk de laarzen aan en focussen we op de activiteiten die het bedrijf groot hebben gemaakt: de verpakking, de verwerking en de export van bloembollen.'


Op dit moment heeft Van den Bos Flowerbulbs verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Canada, China en Australië. Ook is er een eigen productielocatie in Chili en is het bloembollenbedrijf exclusieve dealer van de lelievariëteit 'Roselily'. Een leliesoort die geurloos is en geen stuifmeel bevat.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer