CNB ziet bemiddelingsomzet naar recordhoogte stijgen

De Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) sluit boekjaar 2021/2022 af met een resultaat voor aftrek van belastingen van ruim 1,7 miljoen euro. De bemiddelingsomzet steeg naar recordhoogte: 316,7 miljoen euro.

CNB+ziet+bemiddelingsomzet+naar+recordhoogte+stijgen
© Han Reindsen

CNB meldt dit naar aanleiding van het deze week gepubliceerde jaarverslag. De bemiddelingsomzet ligt ruim 20 procent boven het niveau van boekjaar 2020/2021. Vooral de productgroepen 'lelie' en 'tulp' scoorden afgelopen boekjaar goed.

Het jaarverslag zal verder besproken worden in de Algemene Ledenvergadering op donderdag 20 oktober. Directeur Leo van Leeuwen meldt dat in die vergadering ook het voorstel wordt gedaan om een groot deel van het resultaat van 1,7 miljoen euro via een restitutie van 10 procent aan de leden uit keren. 'De rest wordt gebruikt om ons eigen vermogen te versterken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer