Keukenhof start met planten van zeven miljoen bloembollen

Keukenhof is donderdag gestart met het planten van de eerste bloembollen voor seizoen 2023. De komende drie maanden gaan in totaal zo'n zeven miljoen bloembollen de grond in.

Keukenhof+start+met+planten+van+zeven+miljoen+bloembollen
© Keukenhof

De veertig tuinmannen van Keukenhof zijn donderdag onder goede weersomstandigheden in het Zuid-Hollandse Lisse gestart met het planten van de bloembollen. Daarmee zijn de eerste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen officieel van start gegaan. Eén voor één gaan de komende drie maanden de miljoenen bloembollen de grond in. De doelstelling is dat voor kerst alle bollen in de grond zitten.

Keukenhof is in 1949 ontstaan als een initiatief van tien bollenkwekers en -exporteurs die een etalage voor het bollenvak wilden neerzetten. Inmiddels laten honderden exposanten in Keukenhof hun assortiment zien. Dit jaar zijn er vier nieuwe partijen, waaronder ook Horizon Flower Family uit het Noord-Hollandse Zwaagdijk. Keukenhof opent de deuren weer op 23 maart 2023.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer