Foreman Capital neemt belang in Van den Bos Flowerbulbs

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Foreman Capital neemt een meerderheidsbelang in bollenhandelaar Van den Bos Flowerbulbs.

Foreman+Capital+neemt+belang+in+Van+den+Bos+Flowerbulbs
© Eigen Foto

Van den Bos Flowerbulbs wil de beste bollenboer van de wereld blijven. Om die reden sloeg ze deze week haar handen ineen met een nieuwe partner, Foreman Capital. Samen zetten ze koers naar een nieuwe horizon.

De nieuwe partner moest wel eerst worden klaargestoomd. 'Bollenboer zijn is een eretitel. Dan ben je niet alleen op papier. Zeker niet als je de beste wilt zijn en blijven. Dan moet je dezelfde passie voor het vak ervaren,' aldus Hans Kleijwegt, CEO van Van den Bos Holding in het Westland.

En dus is Sander van Woerden, partner bij Foreman Capital, afgelopen weken mee aan de hand genomen en op ludieke wijze aan een aantal beproevingen onderworpen. Hij Van Woerden met diverse medewerkers laten meelopen.

Nieuwe mogelijkheden

Al meer dan zeventig jaar is Van den Bos actief in bloembollen. 'We zijn een solide bedrijf en willen blijven groeien. Met de investering van Foreman Capital en de manier waarop zij actief mee gaan denken in nieuwe mogelijkheden, zetten we koers naar een zonnige horizon,' zegt Kleijwegt.

Van den Bos Flowerbulbs in Honselersdijk is actief in een sector waarin Nederland wereldmarktleider is. Het bedrijf levert onder meer leliebollen en freesiaknollen aan professionele snijbloemen- en plantenkwekers over de hele wereld.

Foreman Capital neemt een meerderheidsbelang van 60 procent in bollenhandelaar Van den Bos Flowerbulbs. De aandelenverkoop heeft geen gevolgen voor het personeel en het management.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer