Veemarkt Leeuwarden officieel geopend

De nieuwe locatie van de veemarkt van Leeuwarden is zaterdag officieel geopend door commissaris van de Koning van Fryslân Arno Brok, wethouder Abel Reitsma van Economische Zaken van Leeuwarden en voorzitter Helma Lodders van Vee & Logistiek Nederland.

Veemarkt+Leeuwarden+officieel+geopend
© Het Hoge Noorden

Na ruim twintig jaar bij het World Trade Center aan de Heliconweg in Leeuwarden is het na een lange tijd van voorbereidingen en bouwen gelukt om te investeren in een toekomstbestendige locatie aan de Siriusweg in Leeuwarden. Op de veemarkt worden jaarlijks 150.000 dieren verhandeld.

Bijzonder is onder meer de financiering van deze veemarkt. Die vond plaats via de aankoop van obligaties door veehandelaren, veehouders en andere sympathisanten voor de veemarkt en een lening bij de bank.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer