Veemarkt+start+crowdfunding+voor+nieuwe+locatie
Nieuws
© Jacob van Essen

Veemarkt start crowdfunding voor nieuwe locatie

Veemarkt Leeuwarden start een crowdfundingsactie om geld bijeen te krijgen voor de nieuwe locatie op bedrijventerrein De Hemrik in Leeuwarden.

De nieuwe veemarkt vergt een investering van 3 miljoen euro, geeft voorzitter Andries Kingma van Stichting Veehandelscentrum Noord-Nederland aan. Ook bij banken klopt de stichting aan voor financiering. 'We zijn een stichting. We hebben geen winstoogmerk en hierdoor geen dikke pot met geld.'

De stichting werd in 2000 opgericht met als doel dieren binnen brengen, concurrerende prijsvorming en transparantie. Nederland telt nog drie veemarkten die volgens Kingma van groot belang zijn voor de agrarische sector. 'Wanneer er geen markt is en geen betrouwbare informatie over de prijs, dan gaat de concurrentiepostje totaal verloren.'

Omgevingsvergunning

Kingma wil dit jaar nog starten met een crowdfundingsactie. Voor 2020 wil hij de nieuwe locatie betrekken. Op dit moment ligt de omgevingsvergunning van de nieuwe locatie ter inzage. De veemarkt zit al decennialang bij de WTC-hallen, vlakbij het centrum van Leeuwarden. Doordat hier plannen zijn voor een nieuw voetbalstadion van FC Cambuur, is er geen ruimte meer voor de veemarkt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer