Milcobel mag kaas uit Moorslede opnieuw in handel brengen

De kaasvoorraad van Milcobel, die uit voorzorg tijdelijk geblokkeerd werd na een listeriabesmetting in de fabriek in het West-Vlaamse Moorslede, mag opnieuw in de handel gebracht worden. Dat melden Milcobel en het Belgische Voedselagentschap.

Milcobel+mag+kaas+uit+Moorslede+opnieuw+in+handel+brengen
© dirk hol

Na onderzoek bleek dat de oorzaak van de besmetting is terug te voeren tot het onderhoud van één van de zeven pekelbaden en de voorbereidende werken. 'Producten die in die periode in het betrokken pekelbad hebben gezeten, zijn ofwel geblokkeerd in de fabriek, of zijn al uit voorzorg teruggeroepen', geeft Milcobel aan.

Op basis van meer dan 3.000 monsters hebben volgens Milcobel geen met listeria besmette producten de consument bereikt. De eerder aangekondigde recall bij de consument van bepaalde kazen blijft onverminderd gehandhaafd. Milcobel zal in samenspraak met het agenschap voor voedselveiligheid FAVV de voorwaarden vaststellen waarop de kaasvoorraden opnieuw kunnen worden geleverd. De verpakkings- en leverzone wordt opgestart op maandag 9 mei.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer