Melkprijs Milcobel plust 3,30 euro

De standaard melkprijs van Milcobel is voor december gestegen naar 40,50 euro per 100 kilo melk met 4,30 procent vet en 3,50 procent eiwit. Dat is volgens de zuivelverwerker een record. Die prijs is 3,30 euro meer dan in november. Daarbovenop komt nog een eenmalige getrouwheidspremie van 1,70 euro.

Melkprijs+Milcobel+plust+3%2C30+euro
© Pixabay

Inclusief alle premies komt de maximale melkprijs bij deze gehalten op 45,82 euro. Naast die eenmalige premie gaat het onder meer om kwaliteit, duurzaamheid en kwantiteit. Volgens Milcobel is de melkprijs nog nooit zo hoog geweest, meldt vilt.be.

Tijdens de coronapiek zakte de prijs voor standaardmelk tot 27 euro. De eenmalige getrouwheidspremie van 1,70 euro per 100 kilo in december geleverde melk is een 'eindejaarscadeau' om de trouwe leden te bedanken, stelt de coöperatie. Die steunden de verwerker in mindere tijden. Milcobel heeft bovendien besloten om de coöperatieve teruggave op alle in 2021 geleverde liters te verhogen van 70 naar 90 cent per 100 liter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer