Milcobel sluit zuiveldrankenfabriek Schoten

De Belgische zuivelverwerker Milcobel wil de zuiveldrankenproductie in Schoten sluiten. Dat betekent dat niet alleen deze fabriek dichtgaat, maar ook de ondersteunende afdelingen in Schoten en Brugge. De productie en verkoop van consumptiemelk in glazen flessen gaat wel door.

Milcobel+sluit+zuiveldrankenfabriek+Schoten
© Pixabay

Milcobel startte begin 2020 een project om de organisatie te verbeteren, de winstgevendheid van de coöperatie verder te versterken en daarmee de melkprijs voor de aangesloten melkveehouders te verhogen.

Lees ook: Belgisch protest tegen lage melkprijs Milcobel.

De afdeling zuiveldranken van Milcobel is al jaren verliesgevend. Daarbij is de fabriek in Schoten sterk verouderd en is een modernisering van de fabriek niet rendabel. Een sluiting van deze fabriek zou leiden tot het verlies van 167 banen.

Opvallend genoeg werd de sluiting vrijdag aangekondigd. Een dag eerder protesteerden ongeveer zestig melkveehouders bij de Ysco-fabriek van Milcobel in Langemark. Overigens blijkt uit onderzoek dat Belgisch ijs een winstgevend product is, dat is ook zeer gewild in omringende landen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  10 %
 • Zondag
  21° / 6°
  10 %
 • Maandag
  20° / 12°
  70 %
Meer weer