CZAV sluit boekjaar af met 6,5 miljoen euro winst

Landbouwcoöperatie CZAV sluit boekjaar 2020-2021 af met een winst van 6,5 miljoen euro. Dit rendement is behaald na een uitkering aan de leden en klanten.

CZAV+sluit+boekjaar+af+met+6%2C5+miljoen+euro+winst
© Twan Wiermans

Deze vergoeding hebben de leden ontvangen in een vorm van een nakorting over de gewasbeschermingsmiddelen, veevoeders, meststoffen en mais- en uienzaden. Hierover wordt nog 1,5 miljoen euro aan ledentoeslag uitgekeerd. Die toeslag is ontstaan als onderdeel van de driejarige uitkering door de verkoop van de supermarktactiviteiten van CZAV.

De landbouwcoöperatie laat weten dat alle bedrijfsonderdelen een flinke plus hebben gerealiseerd. Binnen de landbouwactiviteiten zijn dat Agrea, Agriant, Luc Pauwels en Vakutrans. Ook Cebeco Granen heeft een goede bijdrage geleverd op het gebied van logistieke efficiëntie en handelsactiviteiten. Dat bedrijf was in het betreffende boekjaar voor het eerst een 100 procent deelneming van CZAV.


Buiten de landbouw

CZAV meldt dat van de bedrijven buiten de landbouw Agrisneltank en Agrisnellaad goed hebben gepresteerd. Inmiddels zijn er ruim vierhonderd locaties van Agrisnellaad in Zuidwest-Nederland. Binnen de landbouwactiviteiten zijn er enkele veranderingen geweest bij CZAV.


Zo heeft de landbouwcoöperatie projecten opgestart met eiwithoudende gewassen en is er geïnvesteerd in het kennisteam. Ook heeft CZAV sinds afgelopen najaar een aandeel in bedrijf Farm21 voor het verwerken en analyseren van data.


Zoetwaterproblematiek

Verder heeft CZAV aandacht voor de zoetwaterproblematiek door kennis over fertigatie en actieve deelname aan het Masterplan Zoetwater. Daarnaast focust de teeltadvisering zich meer op de aanpak volgens Integrated Crop Management (ICM). Dit gebeurt om de telers antwoord te geven op de vraag naar de technieken rondom duurzamer geteeld voedsel.


Bepalend voor de uiteindelijke omzet zijn uitbreiding van het marktaandeel en het seizoensverloop, geeft CZAV aan. 2021 was een relatief nat jaar ten opzichte van de voorgaande droge jaren. Daarom was extra aandacht in de teeltbegeleiding nodig. Voor telers waren de kosten hoger om de ziektedruk beheersbaar te houden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer