CZAV investeert na uitstekend 2021 in databedrijf Farm21

De Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging (CZAV) wil samen met CAV Agrotheek investeren in databedrijf Farm21. Het gaat om een minderheidsbelang. Het voornemen is gemeld bij de Autoriteit Consument en markt.

CZAV+investeert+na+uitstekend+2021+in+databedrijf+Farm21
© Han Reindsen

Farm21 is een ontwikkelaar en leverancier van sensoren en datasystemen waarmee boeren en tuinders worden ondersteund in de precisielandbouw. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam. CZAV maakte donderdag bekend dat 2021 een goed jaar is geweest voor de coöperatie. Het bedrijf wist de omzet in kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen te vergroten.


De leden profiteren mee van het goede jaar. De hoogte van de nakorting over 2020/2021 bedraagt 2.500.000 euro. Daarbovenop komt nog een extra ledentoeslag van in totaal 1.500.000 euro in verband met de verkoop van de Agrimarkt-supermarkten aan Jumbo in 2019. Uit deze deal kregen de leden al eerder een bonus uitgekeerd.


Ruim drieduizend leden

CZAV is een agrarische coöperatie met ruim drieduizend aangesloten producenten van primaire landbouwproducten in de sectoren akkerbouw, fruitteelt, vollegrondsgroenteteelt, veehouderij, bloembollenteelt en biologische landbouw. CAV Agrotheek is toeleverancier van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, (gras)zaden, veevoeders en producent en leverancier van bollen- en boomkluitnetten en bindelastiek in de agrarische sector.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer