CZAV en CAV investeren in doorontwikkeling Farm21

CZAV en CAV Agrotheek steken 1 miljoen euro in de doorontwikkeling van de agritechstart-up Farm21. Dit moet resulteren in een dataplatform voor teeltadviezen.

CZAV+en+CAV+investeren+in+doorontwikkeling+Farm21
© Farm21

De directies van CZAV en CAV Agrotheek verwachten dat ketenpartijen in de nabije toekomst inzicht willen hebben in wat er op het land gebeurt. Met behulp van een dataplatform kunnen telers voorzien in die behoefte en daarmee extra toegevoegde waarde bieden aan hun afnemers. Tegelijkertijd kunnen teeltadviseurs er hun adviezen mee aanscherpen.

Het te ontwikkelen dataplatform gaat teeltgerelateerde datastromen samenbrengen met kennis en ervaring uit de praktijk. Hierop kunnen teeltadviezen worden gebaseerd. Belangrijk is dat telers eigenaar blijven van hun data, stellen CZAV en CAV, en dat het platform aansluit bij bestaande management- en beslissingsondersteunende systemen.


Farm21, dat onder meer bekend is als leverancier van sensoren, kan met de investering de ontwikkeling van de dataplatforms een boost geven. De input van telers en teeltadviseurs is volgens CZAV en CAV Agrotheek de sleutel bij het succesvol toepassen van adviesmodellen en beslissingsondersteunende systemen.

De overname van de ontwikkelaar van agrosensoren door de landbouwcoöperaties werd vrijdag bekendgemaakt. De voorgenomen transactie is nog onder voorbehoud van toestemming van de Autoriteit Consument en Markt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer