CZAV: mechanische onkruidbestrijding geschikt voor cichoreiteelt

CZAV is positief gestemd over de behaalde resultaten met mechanische onkruidbestrijding in de teelt van cichorei. Dat concludeert de landbouwcoöperatie na verschillende teeltproeven dit voorjaar.

CZAV%3A+mechanische+onkruidbestrijding+geschikt+voor+cichoreiteelt
© Koos v.d. Spek

Het werken met bodemherbiciden in combinatie met mechanische bewerkingen bleek de meest succesvolle strategie. CZAV investeerde afgelopen seizoen samen met telers en cichoreiverwerker Sensus in een demonstratieplatform voor cichorei. Doel daarvan was om samen met telers meer ervaring op te doen in de onkruidbestrijding met diverse strategieën.

Hierbij was toepassing van mechanische onkruidbestrijding een belangrijk onderdeel. De bedrijven experimenteerden ondanks de lastige omstandigheden dit voorjaar met veertandeggen en precisieschoffels. Verder werd in de teeltproeven de beperkte selectiviteit van contactherbiciden bevestigd. Op het demonstratieperceel lagen ook objecten zonder chemie, chemie gecombineerd met mechanische onkruidbestrijding en volledige chemie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 15°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 13°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer