Al 22 landen nemen deel aan Floriade

22 landen hebben zich inmiddels officieel aangemeld om een bijdrage te leveren aan de Floriade 2022 in Almere. Uiteindelijk hoopt de gemeente op ongeveer 32 deelnemende landen.

Al+22+landen+nemen+deel+aan+Floriade
© Floriade

Verschillende gesprekken zijn nog gaande met landen die de intentie hebben uitgesproken ook iets te gaan doen tijdens de Floriade. Dit schrijft demissionair landbouwminister Carola Schouten deze week in een brief aan de Tweede Kamer. Met de Kamerbrief geeft ze invulling aan een motie waarin de fractie van de VVD had gevraagd om een stand van zaken over de Floriade en de bijdrage aan het evenement van de overheid.

Volgens Schouten heeft het Rijk onder meer geholpen om via de Nederlandse diplomatieke diensten contacten te leggen met landen, om zo de deelname aan de Floriade te stimuleren. De organisatie en de verantwoordelijkheid van het grote tuinbouwevenement liggen bij de gemeente Almere, verduidelijkt de bewindsvrouw. Op onderdelen faciliteert het ministerie van LNV het lopende proces.

Het hoofdthema van de Floriade 2022 is Growing Green Cities, dat sluit aan op de toekomstige ontwikkeling van steden. Samen met de gemeente en de Floriade bv als organisator heeft het Rijk in het kader van het evenement vier innovatieve projectvoorstellen in gang gezet. Dit zijn Agro Forestry experience, Floriade Kennisprogramma, Dutch Innovation Xperience en Kascomplex Floriade Expo 2022.


Rijksbijdrage 10 miljoen euro

Schouten schrijft dat ze vorig jaar een bijdrage van maximaal 10 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor de realisatie van deze projecten. Hiermee voldoet ze aan een eerdere toezegging aan de Tweede Kamer. Het budget wordt onder meer gebruikt voor de aanleg van het Floriadeterrein en de bouw van gebouwen die bij de projecten horen.

De voortgang van de realisatie van de Floriade verloopt volgens planning, stelt de minister. De zevende editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling gaat op 14 april 2022 van start in Almere.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer