Bouw van kassencomplex op terrein Floriade gestart

De Bom Group in Hoek van Holland is onlangs gestart met de bouw van een kassencomplex op het terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere. De eerste contouren zijn al zichtbaar.

Bouw+van+kassencomplex+op+terrein+Floriade+gestart
© Fotolinie Almere

In maart 2022 wordt het kassencomplex, dat The Green House wordt genoemd, opgeleverd. Het kassencomplex is geopend voor publiek tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling, die van 14 april tot en met 9 oktober 2022 wordt gehouden.

Met een oppervlakte van 1 hectare en een lengte van 170 meter wordt The Green House het grootste gebouw op de Floriade. De ondergrond van het complex kent een hoogteverschil van bijna 3 meter over de lengte van de kas. Dit hoogteverschil wordt overbrugd door de bouw van vier grote terrassen.


V8 Architects in Rotterdam liet zich voor het ontwerp van het kassencomplex inspireren door het Crystal Palace dat in 1851 in Londen is gebouwd. Met het gebruik van verschillende soorten glas zoals transparant glas, glas met textuur en witgekalkt glas wordt een bijzonder lichtspel gecreëerd in het kassencomplex. Dit wordt versterkt door spiegels die een speciaal effect geven voor bezoekers, doordat zij de lucht en de groene omgeving reflecteren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer