Floriade vraagt geen 15 miljoen maar 12,3 miljoen extra budget

De Floriade Almere 2022 BV vraagt een extra budget van 12,3 miljoen euro van de gemeente. Eerder dacht de organisatie15 miljoen euro nodig te hebben.

Floriade+vraagt+geen+15+miljoen+maar+12%2C3+miljoen+extra+budget
© gemeente Almere

Het bedrag van 12,3 miljoen euro is volgens de organisatie van de Floriade nodig voor de tijdelijke inrichting van de Floriade Expo 2022 en voor een aantal extra kostenposten. Wethouder Jan Hoek van GroenLinks, met de Floriade in zijn portefeuille, erkent dat dit een forse rekening is die de gemeente Almere voor de kiezen krijgt.

‘Dat is zuur, en niet hoe het zou moeten gaan’, verklaart de wethouder in een persbericht. ‘De begroting hebben wij nu minutieus doorgelopen en dat is goed. Zo’n verrassing willen we natuurlijk niet nog een keer, al ben je daar natuurlijk nooit helemaal zeker van.’

Tijdelijke inrichting terrein

Eind maart 2021 schatte de organisatie van de Floriade 15 miljoen euro extra nodig te hebben voor de tijdelijke inrichting van het terrein. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten voor een congresruimte, horecagebouwen, toilet- en entreegebouwen en bouwmanagement in aanloop naar de expo. De afgelopen maanden heeft de organisatie, ondersteund door externe expertise en een financieel team vanuit de gemeente, de hele begroting doorgelopen.

Op basis van het uitzoekwerk concludeert Floriade BV nu 8,6 miljoen euro extra nodig te hebben voor de tijdelijke inrichting plus 3,7 miljoen euro extra voor andere onderdelen binnen de businesscase, waaronder veiligheid en beheer en onderhoud van het groen. In de laatste post zit ook een extra investering van 0,8 miljoen euro in het cultuurprogramma op de Floriade Expo.


Ten laste van begrotingsresultaat

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor het gevraagde budget van 12,3 miljoen euro beschikbaar te stellen. Daarvan komt 0,9 miljoen euro uit de risicoreservering van het project, en gaat 11,4 miljoen euro ten laste van het begrotingsresultaat van 2021 van de gemeente.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer