Onbegrip in Almere over miljoenentekort Floriade

Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Almere zijn overvallen door de vraag om 15 miljoen extra budget voor de organisatie van de Floriade in 2022.

Onbegrip+in+Almere+over+miljoenentekort+Floriade
© Floriade

In een ingelaste raadsvergadering dinsdag heeft de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders de opdracht gegeven om te achterhalen waar de extra miljoenen voor de Floriade voor nodig zijn. In een bericht hierover suggereert Omroep Flevoland dat vooral meer geld nodig is voor de inrichting van het tijdelijke Floriadeterrein dan eerder begroot.

Verbazing, woede en onbegrip, zo omschrijft de regionale omroep de reacties van de politieke partijen van links tot rechts die zijn vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Almere. Vooral wethouder Jan Hoek van GroenLinks, met de Floriade in zijn portefeuille, krijgt veel verwijten. De partijen vinden dat hij zich onvoldoende heeft laten informeren en volledig de regie kwijt is.


Vertrouwen ernstig geschaad

Het vertrouwen van de gemeenteraad in Floriade BV, het bedrijf dat het internationale tuinbouwevenement organiseert, is ernstig geschaad. De PVV wil zelfs de optie openhouden om de Floriade alsnog af te blazen. De gemeenteraad geeft Hoek enkele weken de tijd om precies uit te zoeken waar het extra geld voor nodig is en of dat ook echt 15 miljoen euro zou moeten zijn.


Overigens erkent de wethouder dat er al in januari geruchten waren dat Floriade BV niet zou uitkomen met het eerder vastgestelde budget. Pas vorige week is dit officieel gemeld bij de gemeente en de raad van commissarissen van de Floriade. Hoek zegt verder dat hij er nog steeds van uitgaat dat er volgend jaar een succesvolle Floriade in Almere komt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  10 %
 • Maandag
  21° / 12°
  20 %
Meer weer