Floriade+zoekt+telers+en+telersverenigingen
Nieuws
© Floriade

Floriade zoekt telers en telersverenigingen

De voorbereidingen voor Floriade Expo 2022 in Almere zijn in volle gang. De organisatie ligt op schema, maar kan de inzet van telers en telersverenigingen in de agf- en sierteeltsector goed gebruiken.

Tijdens de Floriade Preview, die tot 26 september is geopend, kunnen consumenten, media, maar ook vakbezoekers een kijkje nemen achter de schermen. Ook worden telers en telersverenigingen in de agf- en sierteeltsector in deze periode aangemoedigd om deel te nemen aan de Floriade. 'Floriade bouwt het theater, maar eigenlijk vormen deelnemers de invulling', verklaart Maurice Wubben van het tuinbouwteam.

Het tuinbouwteam is verantwoordelijk voor de agf-inzendingen in de kas. 'Het gaat hierbij om permanente en tijdelijke inzendingen die passen bij het thema van de Floriade', meldt Wubben. Het thema Growing Green Cities richt zich op het duurzamer en leefbaarder maken van steden. Bloemen en planten en groenten en fruit kunnen bijdragen aan de groen- en voedselvoorziening in de stad.


Het kassencomplex dat op de Floriade nog in aanbouw is, kan volgens Wubben goed worden gebruikt om Nederlandse tuinbouwproducten te presenteren. 'We hopen de trots van de teler op deze manier aan te wakkeren.' Telers kunnen bovendien inzendingen doen voor competities. 'Bijvoorbeeld voor de mooiste tomaat, roos of gerbera.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  70 %
Meer weer