Dier&Recht bindt strijd aan met melkconsumptie

Dierenbeschermingsorganisatie Dier&Recht start een campagne om mensen te laten stoppen met de zuivelconsumptie. De organisatie vindt dat de zuivelproductie gepaard gaat met kalverleed. LTO overweegt een stap naar de Reclame Code Commissie.

Dier%26amp%3BRecht+bindt+strijd+aan+met+melkconsumptie
© dierenrecht

Volgens Dier&Recht word een koe elk jaar kunstmatig zwanger gemaakt, zodat ze na het afkalven melk geeft. Het kalf is na de geboorte overbodig, stelt de organisatie. De meeste kalveren worden verkocht aan kalverhouders, waarna ze na zes maanden worden geslacht. Daarbij zou 95 procent van het kalfsvlees bestemd zijn voor de export, meldt Dier&Recht.

Frederieke Schouten, directeur van Dier&Recht: 'Achter de gesloten deuren van de zuivelindustrie schuilt een wereld vol dierenleed. In Nederland worden jaarlijks 1,5 miljoen kalfjes, na een kort en ellendig leven, verwerkt tot kalfsvlees. Dat leed is onnodig, want er zijn tegenwoordig zoveel smakelijke plantaardige alternatieven voor dierlijke zuivel.'

De campagne bestaat uit posters in de publieke ruimte met een waarschuwing op een zuivelpak, vergelijkbaar met die op sigarettenpakjes. De waarschuwingen gaan over het kalverleed dat zuivel veroorzaakt.


'Nare campagne'

LTO Nederland wil de aandacht voor deze nare campagne niet vergroten door zich er zelf publiekelijk in te mengen. Wel wordt onderzocht of een gang naar de Reclame Code Commissie kansrijk is.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer