Fokje 26 is Flevolands oudste koe

Fokje 26 uit het Flevolandse Luttelgeest is onlangs twintig jaar geworden. Ze is een van de oudste melkkoeien van Nederland. Eigenaar Jacob Schaap is trots op haar. 'Voor haar leeftijd is het gewoon een mooie koe. Ze heeft het altijd zelf gedaan door door te willen', zegt hij.

Na anderhalf jaar geleden voor het laatst te hebben gekalfd, geeft Fokje 26 in haar dertiende lactatie nog 13 kilo melk per dag met een totaalproductie van 178.000 kilo melk. 'Drachtig worden zit er niet meer in. Ze mag van haar oude dag gaan genieten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer