Kwark en meer kaas FrieslandCampina On the way to PlanetProof

FrieslandCampina breidt het On the way to PlanetProof-assortiment uit met kwark en nieuwe soorten kaas. De zuivelcoöperatie zoekt hiervoor deze zomer ruim 100 melkveehouders die onder dit keurmerk kunnen leveren.

Kwark+en+meer+kaas+FrieslandCampina+On+the+way+to+PlanetProof
© On the way to PlanetProof

'Dankzij een recente toenemende marktvraag kunnen we gaan starten met de productie van Campina-kwark onder het keurmerk en tevens het assortiment On the way to PlanetProof-kaas uitbreiden. Het is goed om te zien dat een aantal marktpartijen in toenemende mate waarde hecht aan zuivel die voldoet aan hoge eisen op het vlak van dier, natuur en klimaat', stelt directeur Bas Roelofs van FrieslandCampina Nederland.


FrieslandCampina zal deze zomer nieuwe melkveebedrijven gaan werven voor de On the way to PlanetProof-melkstroom. Om onder het keurmerk te kunnen leveren, moet een melkveehouder zich extra inspannen op drie gebieden: dier, natuur en klimaat. De deelnemers presteren op alle deze onderdelen beter dan het landelijk gemiddelde. Bovendien behoren ze op een van de onderdelen bij de beste 20 procent van Nederland.


Een woordvoerder van FrieslandCampina stelt dat er. gezien huidige ontwikkelingen,n ruim 100 nieuwe melkveebedrijven nodig zijn die gaan leveren aan On the way to PlanetProof. Het gaat hierbij om melkveebedrijven die voldoen aan de gestelde criteria en logistiek gezien het meest gunstig op de route liggen. Dit betekent dat met het werven wordt begonnen in de regio Zuid-Holland, Utrecht en Friesland. Afhankelijk van het aantal geschikte bedrijven zal verder van deze regio’s vandaan worden gezocht.


Melkveehouders die melk onder het keurmerk leveren, ontvangen bovenop hun melkprijs een extra vergoeding voor hun duurzaamheidsinspanningen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer