PlanetProof in 2020 opnieuw gegroeid

Het aantal boeren en tuinders dat volgens de eisen van het keurmerk On the way to PlanetProof produceert, is in 2020 opnieuw gegroeid. Ook het areaal land dat volgens deze principes wordt beheerd en het aantal plantaardige producten dat voldoet aan de PlanetProof-eisen namen toe. Dat laat Stichting Milieukeur weten.

PlanetProof+in+2020+opnieuw+gegroeid
© Dirk Hol

Het areaal plantaardige producten dat werd geteeld volgens de eisen van On the way to PlanetProof is in 2020 met 26 procent gegroeid naar 43.579 hectare. Het areaal duurzamer beheerd land voor melkkoeien is met 46.500 hectare licht gestegen. In totaal beslaat het PlanetProof-areaal dus ruim 90.000 hectare.

Het PlanetProof-areaal tafelaardappelen, groenten en kruiden open teelt bedraagt 47 procent van het totale Nederlandse totaal. Voor fruit is dat 35 procent.Per december 2020 zijn er 1.583 telers die hun plantaardige productie verduurzamen op basis van de criteria van On the way to PlanetProof. Daarnaast zijn er nog 96 handelsbedrijven gecertificeerd. Dat is een groei van 14,8 procent ten opzichte van 2019.


Bedrijven met een productcertificaat van het keurmerk voldoen aan bovenwettelijke eisen en leveren daarmee een extra bijdrage aan schone lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, natuur op het landbouwbedrijf, diergezondheid, dierenwelzijn en recycling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer