On the way to PlanetProof gaat op de schop

Het huidige certificatieschema Milieukeur Bewerkte en Verwerkte Producten, oftewel On the way to PlanetProof, gaat dit jaar flink op de schop. Sectorexperts hebben meegedacht over het wijzigen van de eisen voor zuivel- en groenteverwerkers en de verpakkingseisen. Dit zorgde voor een vernieuwd conceptcertificatieschema 'On the way to PlanetProof Chain of Custody'.

On+the+way+to+PlanetProof+gaat+op+de+schop
© HAK

'Chain of Custody' was al de basis in de certificatieschema's van On the way to PlanetProof voor de sectoren plantaardig, zuivel, eieren en bewerkte en verwerkte producten. Alle ketenschakels moesten gecertificeerd zijn. Die basis is nu centraal opgenomen in het certificatieschema 'On the way to PlanetProof Chain of Custody'. Dat maakt het overzichtelijker aan welke eisen moet worden voldaan bij bepaalde activiteiten in de productieketen.

Daarnaast zijn de bestaande criteria voor verwerkers geactualiseerd. Zo zijn voorstellen opgenomen voor de verpakkingseisen, het verlagen van de CO2-voetafdruk van producten en het voorkomen van voedselverspilling.


Openbare hoorzitting

Voordat de Colleges van Deskundigen Dierlijk en Plantaardig deze criteria vaststellen, organiseert Stichting Milieukeur hiervoor een openbare hoorzitting, waar belanghebbenden hun reactie kunnen geven op het conceptcertificatieschema. Zo kunnen de Colleges van Deskundigen een goede mening vormen over de aansluiting van de criteria op de praktijk.

De inbreng van de digitale hoorzitting op 15 juli wordt meegenomen bij de definitieve vaststelling van het certificatieschema.


Voor boeren is een grote rol weggelegd in de strijd tegen klimaatverandering. Voor welke ondernemers is dit interessant? Wat komt erbij kijken? En wat levert het op? Stel al uw vragen over carbon farming tijdens het webinar op maandag 21 juni. met gastsprekers van Bayer, Rabobank en LTO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer