Plus stapt over op gesneden groente met PlanetProof

Als eerste supermarktketen in Nederland start Plus dit jaar gefaseerd met het certificeren van On the way to PlanetProof gesneden groente.

Plus+stapt+over+op+gesneden+groente+met+PlanetProof
© Dirk Hol

De eerste producten worden na de zomer van 2021 gecertificeerd. Begin 2023 voldoet zeker 95 procent van de gesneden groente bij Plus aan het keurmerk On the way to PlanetProof. Met dit onafhankelijke keurmerk van Stichting Milieukeur (SMK) weten consumenten dat het product duurzamer door boeren is geproduceerd.

Plus werkt aan transparante en duurzame ketens, zodat klanten nu en in de toekomst van goed eten kunnen genieten. De keuze voor het keurmerk On the way to PlanetProof past daar goed bij. Het certificeren van de gesneden groenteproducten van Plus onder het PlanetProof-label is de laatste stap in een proces dat al tien jaar gaande is om het teeltproces te verduurzamen.


Eisen elk jaar herzien

Zeker 95 procent van het Plus-huismerkassortiment gesneden groente heeft vanaf begin 2023 het PlanetProof-keurmerk. Het gaat om circa 150 artikelen zoals gesneden en gewassen bloemkool, andijvie en (maaltijd)salades. De eisen voor On the way to PlanetProof worden elk jaar herzien en als het nodig is aangescherpt.

Programmamanager plantaardige agroketens Stefanie de Kool van SMK is enthousiast over deze stap van Plus: 'Het schap met gesneden groente was nog de ontbrekende schakel in het aanbod van duurzamer geproduceerde en met On the way to PlanetProof gecertificeerde groenten. Het maakt dat consumenten bij Plus een nog ruimer aanbod krijgen voor het maken van een duurzamere keuze.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
Meer weer