Nederlandse Melkveehouders Vakbond uit stikstofoverleg gezet

Het ministerie van LNV heeft de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) uit het bestuurlijk stikstofoverleg gezet, meldt de vakbond. Dat gebeurde nadat de NMV uit de drie werkgroepen rond stikstofreducerende maatregelen was gestapt.

Nederlandse+Melkveehouders+Vakbond+uit+stikstofoverleg+gezet
© NieuweOogst

Die werkgroepen bogen zich over de onderwerpen water bij de mest, minder eiwit in het totale voerrantsoen en het stimuleren van meer weidegang. Naar eigen zeggen leverde de NMV de voorbije maanden veel praktische input voor deze drie managementmaatregelen. 'Maar hier is weinig mee gedaan. Ook een verzoek om van iedere maatregel een kosten-batenanalyse te maken, werd niet gehonoreerd.'

Volgens de NMV zitten de werkgroepen verder toch al in een afrondende fase. De scenario's worden binnenkort doorgerekend door het Planbureau voor de Leefomgeving. Het steekt de vakbond ook dat bij de daarop volgende pilots innovatiegelden, bestemd voor de melkveehouderij, 'verdwijnen in de zakken van project- en onderzoeksorganisaties'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  10 %
 • Zondag
  21° / 6°
  10 %
 • Maandag
  20° / 12°
  70 %
Meer weer