Nederlandse+Melkveehouders+Vakbond+uit+stikstofoverleg+gezet
Nieuws
© NieuweOogst

Nederlandse Melkveehouders Vakbond uit stikstofoverleg gezet

Het ministerie van LNV heeft de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) uit het bestuurlijk stikstofoverleg gezet, meldt de vakbond. Dat gebeurde nadat de NMV uit de drie werkgroepen rond stikstofreducerende maatregelen was gestapt.

Die werkgroepen bogen zich over de onderwerpen water bij de mest, minder eiwit in het totale voerrantsoen en het stimuleren van meer weidegang. Naar eigen zeggen leverde de NMV de voorbije maanden veel praktische input voor deze drie managementmaatregelen. 'Maar hier is weinig mee gedaan. Ook een verzoek om van iedere maatregel een kosten-batenanalyse te maken, werd niet gehonoreerd.'

Volgens de NMV zitten de werkgroepen verder toch al in een afrondende fase. De scenario's worden binnenkort doorgerekend door het Planbureau voor de Leefomgeving. Het steekt de vakbond ook dat bij de daarop volgende pilots innovatiegelden, bestemd voor de melkveehouderij, 'verdwijnen in de zakken van project- en onderzoeksorganisaties'.

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer