KNMvD%3A+zelfs+flexibelere+invulling+voermaatregel+heeft+risico%27s
Nieuws
© Twan Wiermans

KNMvD: zelfs flexibelere invulling voermaatregel heeft risico's

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) staat nog altijd niet achter de voermaatregel van het ministerie van LNV. Dat heeft de organisatie in een gesprek aan het ministerie laten weten. Zelfs een eigen aangedragen zienswijze voor een flexibelere aanpak blijkt niet zonder diergezondheidsrisico's.

Volgens de dierenartsenbond wilde het ministerie van LNV met dit gesprek onderzoeken of het mogelijk is om binnen de gestelde kaders van de maatregel een aanpassing te doen. Dat moet de diergezondheid en het dierenwelzijn te verbeteren.

De KNMvD kwam daarop met de eigen zienswijze. Maar na het doorrekenen van die zienswijze concludeerde de KNMvD dat met die aanpassing de gezondheidsrisico's niet volledig zijn weggenomen. Daarom kan de KNMvD niet achter de huidige voermaatregel staan, zo is te lezen op de site van de organisatie.


Meer samenwerking

Wel wil de KNMvD in de toekomst meer samenwerken met het ministerie. Onder meer om te kijken naar de regels, zoals die vanaf 2021 gaan gelden. Deze regels van het ministerie zouden zonder risico voor de diergezondheid moeten zijn. Ook pleit de KNMvD voor een betere samenwerking met de sector, omdat draagvlak eveneens van groot belang is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer