Avebe investeert in nieuwe onderzoeksapparatuur

Avebe heeft voor zijn onderzoekscentrum geïnvesteerd in nieuwe apparatuur, waaronder een pilot extruder en homogenisatoren. Het bedrijf kan daardoor meer onderzoek doen naar de toepassing van ingrediënten uit aardappelen.

Avebe+investeert+in+nieuwe+onderzoeksapparatuur
© Avebe

Avebe wil verantwoord en duurzaam groeien. 'Om alles uit de aardappel te kunnen halen wat erin zit, investeren we daarom volop in innovatie en het creëren van marktwaarde.' Dat betekent voor het bedrijf groeien in waarde en niet zozeer in volume. 'Meerwaarde is onlosmakelijk verbonden met innovatie.' De afgelopen drie jaar investeerde Avebe in nieuwe apparatuur voor applicatieontwikkelingen en karakterisering van specifieke (nieuwe) producteigenschappen.

Extrusie is zo'n een technologie die de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling is. Dankzij deze technologie kan Avebe nog beter inspelen op de toenemende vraag naar plantaardige producten. 'Behalve het ontwikkelen van nieuwe producten, applicaties en processen is daarmee ook een grote stap gezet in de duurzaamheidsstrategie van Avebe. De extruder verlaagt onze CO2-voetafdruk aanzienlijk.'

De vraag naar plantaardige producten blijft stijgen, weet de aardappelverwerker. 'Deze transitie heeft een grote impact op de toepassing van de ingrediënten uit de aardappel in de eindproducten van onze klanten. Avebe zoekt gericht naar nieuwe applicatieontwikkelingen. De juiste apparatuur helpt deze transitie zo efficiënt mogelijk te maken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer