Royal+Avebe+ontvangt+Europese+award+voor+duurzaamheid
Nieuws
© Avebe

Royal Avebe ontvangt Europese award voor duurzaamheid

Sigma in Europa reikt de 'Supplier Excellence Award' uit aan Royal Avebe. Het voedingsbedrijf erkent hiermee Avebe voor het behalen van uitstekende prestaties in 2020 op het gebied van duurzaamheid.

Met de 'Supplier Excellence Award' stimuleert en erkent Sigma in Europa duurzaam ondernemen. In totaal werden ongeveer driehonderd Europese 'non-meat'-leveranciers beoordeeld op hun verdiensten. Leveranciers werden beoordeeld op financiële diensten, marketing, verpakkingen en kwaliteit van ingrediënten.Daarnaast werd er gekeken naar zes dimensies van duurzaamheid: arbeid, sociale betrokkenheid, gezondheid, anti-corruptie, omgeving en behaalde certificaten. Uiteindelijk hebben vijfentwintig 'non-meat'-leveranciers in Europa een award ontvangen van Sigma. Avebe is de enige producent in de categorie zetmeel en derivaten.


Footprint kleiner maken

Peter-Erik Ywema van Avebe vindt de award een mooie erkenning. 'Duurzaamheid staat al jaren centraal in onze strategie. Het is ons doel om de footprint van Avebe elke dag een stukje kleiner te maken. Dit doen we samen met onze leden en klanten, om zo een duurzaam voedingssysteem te realiseren. Hiermee willen we ook het verschil maken voor onze klanten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer