Avebe+verhoogt+investeringsbudget+naar+60+miljoen+euro
Nieuws
© René Eijsink

Avebe verhoogt investeringsbudget naar 60 miljoen euro

Avebe verhoogt het investeringsbudget naar 60 miljoen euro gedurende vijf jaar. Daarvan zal minstens de helft worden bestemd voor duurzame innovatie.

Dat schrijft de zetmeelcoöperatie in het jaarverslag over boekjaar 2019/2020. De strategische doelstelling, verhogen van de prestatieprijs, is met ingang van boekjaar 2020/2021 bijgesteld van 95 naar 100 euro per ton onder normale omstandigheden in 2024. Om dit te realiseren, verhoogt Avebe het investeringsbudget.

Ook op de langere termijn is een stapsgewijze verhoging van de prestatieprijs mogelijk, zegt bestuursvoorzitter Bert Jansen van Avebe. 'Het innovatieve potentieel van Avebe is in alle opzichten groot. In combinatie met de betrokkenheid en het grote aanpassingsvermogen van onze leden en medewerkers zijn we vol vertrouwen dat we op korte en langere termijn onze doelstellingen blijvend kunnen realiseren.'Avebe groeit vooral als toeleverancier aan de voedingsmiddelenindustrie in markten met hoge toegevoegde waarde. Het bedrijf wil in 2023 de waarde van voedingsingrediënten, die worden gebruikt in plantaardige en milieuvriendelijke eindproducten, hebben vervijfvoudigd ten opzichte van boekjaar 2017/2018.


Duurzaamheidsstrategie

Het is de tweede keer dat Avebe de financiële verslaglegging combineert met een rapportage over de duurzaamheidsstrategie. Met dit geïntegreerde verslag informeert de coöperatie haar stakeholders nog beter over de duurzaamheidsdoelstellingen en wat tot nu toe is bereikt.

Jansen: 'Als coöperatie vinden wij dat het maatschappelijk belang in evenwicht moet zijn met het financiële belang. Dit geïntegreerde jaarverslag is tweeledig. Aan de ene kant leggen we verantwoording af over onze financiële resultaten van het afgelopen jaar en daarnaast nemen we de lezer mee in onze ambities en resultaten op het gebied van duurzaamheid.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer