Onderzoek+naar+nieuwe+verzekering+voor+varkensbedrijven
Nieuws
© Varkens Archief

Onderzoek naar nieuwe verzekering voor varkensbedrijven

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) onderzoekt samen met LTO Verzekeringen de mogelijkheden van een nieuwe verzekering specifiek voor varkensbedrijven.

Steeds minder verzekeringsbedrijven bieden agrarische verzekeringen aan. Daarbij schroeven de verzekeraars die wel op de markt blijven, de eisen voor stallen en de polisvoorwaarden op de onderdelen brandveiligheid, asbest en zonnepanelen steeds verder op. De POV bekijkt daarom samen met LTO Verzekeringen of een nieuwe verzekering mogelijk is.

Door de toegenomen eisen staat de verzekerbaarheid van individuele varkensbedrijven onder druk. De POV wil deze dreiging keren en de positie van haar leden op de verzekeringsmarkt versterken. Samen met LTO Verzekeringen heeft de POV het initiatief genomen om de mogelijkheden te onderzoeken van een nieuw verzekeringspakket specifiek gericht op varkensbedrijven.


Markel International

LTO Verzekeringen heeft eind 2018 een overeenkomst getekend met de Engelse partij Markel International. Met deze overeenkomst plaatst LTO Verzekeringen een nieuwe speler in de agrarische verzekeringsmarkt in Nederland.


Om een verzekeringspakket in de markt te kunnen zetten specifiek voor varkensbedrijven, heeft de POV informatie van leden nodig over de huidige verzekeringspakketten van varkenshouders. Samen met LTO Verzekeringen kan er dan worden gewerkt aan een verzekering specifiek voor varkenshouders. Daarmee is een gezonde marktwerking tussen de verschillende aanbieders van verzekeringen en daarmee betere voorwaarden voor de varkenshouders te realiseren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer