Kamer+wil+onderzoek+naar+verzekerbaarheid+zonnepanelen
Nieuws
© Vidiphoto

Kamer wil onderzoek naar verzekerbaarheid zonnepanelen

De Tweede Kamer wil dat het kabinet een onafhankelijk onderzoek laat verrichten naar de verzekerbaarheid van zonnepanelen op daken. Volgens CDA en VVD komen projecten niet van de grond door te hoge verzekeringspremies en wordt hierdoor de energietransitie belemmerd.

Nagenoeg de voltallige Kamer - op PVV en FvD na- stemde voor de motie waarin Kamerleden Agnes Mulder (CDA) en Mark Harbers (VVD) vragen om het onderzoek. Daarbij moet de regering in kaart brengen wat de knelpunten zijn waar energiecoöperaties tegenaan lopen.


Belemmeringen voor de verzekerbaarheid worden veroorzaakt door factoren als installatie, dakisolatie en constructie. Premies worden soms verdrievoudigt, waardoor projecten financieel niet meer rond zijn te rekenen.

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat kondigde in september een RIVM-onderzoek aan naar de mogelijk schadelijke gevolgen van branden met zonnepanelen. Aanleiding daarvoor waren twee branden bij agrarische bedrijven in Moerbeek en Rutten. Ook het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) is met een soortgelijk onderzoek bezig.


Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer