Hans Meeuwis volgt Albert Markusse op bij Cosun

Hans Meeuwis wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Royal Cosun. Hij volgt Albert Markusse op, die in september aangaf zijn functie per 1 juni 2021 te willen neerleggen.

Hans+Meeuwis+volgt+Albert+Markusse+op+bij+Cosun
© Cosun

Meeuwis (54) was ruim vijftien jaar werkzaam voor DSM, waarbij zijn laatste rol Vice President Global Commercial Operations was voor DSM Nutritional Products in Zwitserland. Sinds 2014 werkt hij voor Royal FrieslandCampina waar hij werkzaam is als President van de Business Group Dairy Essentials en lid van het Executive Leadership Team.

'Wij zijn bijzonder verheugd Hans Meeuwis bij Cosun te verwelkomen', zegt Dirk de Lugt, voorzitter van de Raad van Beheer van Cosun. 'Meeuwis heeft een uitstekende track record bij een beursgenoteerde organisatie en bij een coöperatie.'


Implementatie visie

De komst van Meeuwis zal de implementatie van de Cosun-visie versnellen, denkt De Lugt. 'Hij is goed gepositioneerd om het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van Cosun succesvol te leiden.' De voorgenomen benoeming is voor advies voorgelegd aan de Centrale Ondernemingsraad van Cosun.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer