Cosun+komt+met+correctie+op+kwaliteitscijfers
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Cosun komt met correctie op kwaliteitscijfers

In een brief aan alle bietentelers meldt Cosun Beet Company vrijdag dat er deze campagne bij alle leveringen op de locatie Vierverlaten tot deze week sprake was van een onjuiste koppeling tussen vrachtnummers en monsternummers.

Dat betekent dat veel bietentelers in de eerste weken van de campagne onjuiste kwaliteitsresultaten van hun suikerbieten hebben ontvangen. Veel telers verbaasden zich al over de grote variatie in kwaliteitscijfers. Volgens Cosun is de fout sinds het begin van deze week hersteld.Vanwege de vele vragen over de oogstresultaten heeft Cosun Beet Company eerder al onderzoek gedaan naar de oorzaak van die variatie. Dat onderzoek bracht volgens de suikerfabrikant in eerste instantie geen fouten aan het licht. Daardoor is ook steeds gecommuniceerd dat de cijfers wel klopten.


Fout niet in Dinteloord

Intensief onderzoek toonde echter alsnog aan dat al vanaf het begin van de campagne in Vierverlaten bij alle bietenleveringen de vrachtnummers en monsternummers niet op een juiste manier gekoppeld zijn. Cosun benadrukt dat deze fout zich niet in Dinteloord heeft voorgedaan.

Cosun betreurt de ontstane verwarring en belooft de bietentelers zo snel mogelijk de correcte kwaliteitsgegevens te zullen doorgeven. De fabrikant meldt verder dat de financiële effecten van de gecorrigeerde gewichts- en kwaliteitsopgaven in de eerstvolgende bietenbetaling worden meegenomen.

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer