Cosun: 38 procent van bieten nog te rooien

Zo'n 38 procent van de bieten moest begin deze week nog worden gerooid. Een hoog percentage voor de tijd van het jaar, geeft Cosun Beet Company aan.

Cosun%3A+38+procent+van+bieten+nog+te+rooien
© Twan Wiermans

Rond deze tijd van het jaar moet gemiddeld genomen nog een kwart van de bieten worden geoogst. Dat percentage ligt met 38 procent nu hoger. Telers laten hun bieten langer doorgroeien omdat ze een lagere opbrengst verwachten dan andere jaren, zegt Gert Sikken van Cosun Beet Company.

De coöperatie spoort haar akkerbouwleden aan om, nu er volgende week vorst wordt voorspeld, volop bieten te rooien. Vanwege aanzienlijke bladziekten zit er te weinig blad op de bieten en zijn deze bieten bij vorst extra kwetsbaar, verklaart Cosun.

Ook vraagt het bedrijf aandacht voor de bewaring van bieten. Dat de temperaturen omlaag gaan, is gunstig voor de bewaring omdat bij lagere temperaturen er minder verliezen zijn. In de bietenlevering van afgelopen week was het suikergehalte net als vorige week 16,5 procent, de tarra steeg licht van 11,4 procent naar 11,7 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer