Bietenafname+in+zuiden+vertraagd+bij+fabriek+Dinteloord
Nieuws
© Cosun

Bietenafname in zuiden vertraagd bij fabriek Dinteloord

Door een storing is een van de diffusietorens in het Brabantse Dinteloord sinds donderdag 19 november buiten gebruik. Daardoor loopt de afname voor bieten vertraging op. De werkzaamheden duren naar alle waarschijnlijkheid tot eind van deze week.

De fabriek draait nu stabiel op 65 procent van de capaciteit. De afname van bieten uit die regio's voor de fabriek in Dinteloord loopt daardoor een aantal dagen vertraging op. De gereedligdatums voor de leveringen zijn op basis van de huidige verwachtingen opnieuw berekend en worden zo nodig bijgewerkt. Dit speelt dus vooral in de zuidelijke helft van het land.

De actuele gereedligdatum is te raadplegen op het Cosun Ledenportaal, op de homepagina links onderaan onder Campagneplanning of onder het tabblad Bieten en dan het onderdeel Campagneplanning.


Vogelgriep neemt toe

Er zijn in verschillende delen van het land diverse uitbraken van vogelgriep geconstateerd. Op dit moment heeft het bij de afname van bieten niet geleid tot problemen. Het hygiëneprotocol, goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, is leidend voor de werkwijze.

Het is voor Cosun Beet Company niet toegestaan bieten te laden op bedrijfslocaties waar vogelgriep is geconstateerd. Om problemen bij een mogelijke uitbraak te voorkomen, is het dringende advies geen bieten op te slaan op erven bij een pluimveestal.

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer