Contrasterende+evolutie+Belgische+landbouwprijzen
Nieuws
© DIRK HOL

Contrasterende evolutie Belgische landbouwprijzen

De algemene land- en tuinbouwprijsindex in België bleef in oktober stabiel, meldt het Belgische statistiekbureau Statbel. De prijzen van sommige producten fluctueerden sterk.

Het indexcijfer van groente steeg namelijk 19 procent ten opzichte van de voorgaande maand. De stijging was meer uitgesproken voor teelten in open lucht (+22,1 procent) dan voor glastuinbouw (+13,7 procent).

Voor fruit staat de situatie in contrast met de stijging van de peren en de daling van de appels. In vergelijking met het oogstjaar dat in 2019 begon, is het prijsniveau voor zowel appels als peren dit jaar beter. Het indexcijfer van fruit voor oktober 2020 bedraagt 136,52 tegenover 104,41 in oktober 2019.


Dieren in de min

De stijging van de tuinbouwindex wordt gecompenseerd door een daling van de landbouwindex. De index van de hakvruchten is ook gedaald, net als die van de dieren: -2,2 procent voor runderen, -5 procent voor varkens en -13,4 procent voor pluimvee ten opzichte van september.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer