Nieuwe directeur voor Belgische aardappelkoepel

Christophe Vermeulen wordt vanaf 1 januari de directeur van Belgapom. Dat is de Belgische koepelvereniging voor aardappelverwerkers en aardappelhandelsbedrijven. Hij volgt Romain Cools op die deze functie zo'n dertig jaar vervulde.

Nieuwe+directeur+voor+Belgische+aardappelkoepel
© Belgapom

Vermeulen is als jurist gespecialiseerd in Europees recht. De laatste jaren was hij onder meer actief als parlementair medewerker in het Europees Parlement, schrijft Belgapom op haar website. In die rol is hij onder meer opgekomen voor de belangen van de Belgische aardappelsector in de handelsconflicten rond de export van diepvriesproducten.

Het is voor Belgapom de tweede keer in korte tijd dat ze een sollicitatieprocedure voor een nieuwe directeur opstarten. De eerste kandidaat, Tom Vandenkendelaere, was formeel al aangenomen, maar besloot uiteindelijk toch te kiezen voor een zetel in het Europees Parlement.


Kroonjuweel agro-voedingsindustrie

Cools zal de nieuwe directeur het komende jaar ruimschoots inwerken voordat hij zelf met pensioen gaat. In een reactie zegt Vermeulen dat hij trots is dat hij de belangen van de Belgische aardappelsector als kroonjuweel van de agro-voedingsindustrie mag verdedigen. Cools verwijst nog naar de grote uitdagingen waar de Belgische aardappelindustrie voor staat om te herstellen van de gevolgen van de coronacrisis.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer