Van+Loon+Group+start+Varken+op+z%27n+best
Nieuws
© Van Loong Group

Van Loon Group start Varken op z'n best

De Nederlandse varkenshouderij heeft er een nieuw ketenconcept bij: Varken op z'n Best. Dat is een initiatief van vleesbedrijf Van Loon Group uit Son waaraan zestien varkenshouders deelnemen en is sinds 1 oktober 2020 operationeel. De uitrol vindt plaats door Best Star Meat, onderdeel van Van Loon Group.

Varken op z'n Best gaat uit van een integrale aanpak met alle schakels in de keten, gebaseerd op drie elementen: kwaliteitsmanagement, duurzaamheid en keteninformatiesysteem. De ketenpartners zijn voerleveranciers AgruniekRijnvallei en De Heus Voeders, dierenartsenpraktijken De Varkenspraktijk en AdVee dierenartsen en fokkerijorganisaties PIC en Topigs Norsvin.

De varkenshouders werken met vaste genetica, bijbehorende voerplannen en een maximale focus op hygiënemanagement. In de keten kunnen aanpassingen in voer en mestverwerking snel worden doorgevoerd, geeft Van Loon Group aan. Daarnaast worden alle relevante data inzichtelijk gemaakt voor zowel de varkenshouder als de ketenpartners.


Circulaire aanpak

Govert Frederix uit Oirlo is één van de varkenshouders die zich aansloot bij Varken op z'n Best. Vanuit twee locaties met in totaal achtduizend vleesvarkens levert hij aan Van Loon. 'Varken op z'n Best past bij hoe wij zelf kijken naar de keten. Wij zetten reststromen om in voer voor onze varkens. Een circulaire aanpak, waarvan ik geloof dat het consumenten ook nog eens aanspreekt.'

De varkenshouder wordt proactief ondersteund door het Varkens Advies Team. Dat bestaat uit de bedrijfsdierenarts, voervoorlichter, varkenshouder en Live Stock-coördinator van Best Star Meat. Het team adviseert Frederix, waarbij de focus ligt op het managen van gezonde varkens.


Rendement door samenwerking

Door die maximale samenwerking tussen ketenpartners verbetert de varkenshouder zijn rendement, oordeelt Van Loon Group. Binnen Best Star Meat zijn Live Stock-coördinatoren Ilonka van der Wagt en Waelko Waalkens verantwoordelijk voor de verdere uitrol van Varken op z'n Best. Dat doen zij onder leiding van Stan Quinten, commercieel verantwoordelijk voor Best Star Meat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer