Europa overweegt ingreep in markt varkensvlees

De Europese Commissie bekijkt of er marktinterventies moeten komen vanwege de crisis in de varkensvleessector. Dat heeft Eurocommissaris Janusz Wojciechowski maandag gezegd tijdens een persconferentie na afloop van de landbouwraad met de Europese ministers van landbouw.

Europa+overweegt+ingreep+in+markt+varkensvlees
© Twan Wiermans

Zowel de coronacrisis als de Afrikaanse varkenspest zorgt ervoor dat de afzetmogelijkheden van varkensvlees slecht zijn. De Eurocommissaris van Landbouw onderzoekt wat voor maatregelen de markt kunnen helpen. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar de mogelijkheid voor private opslag om partijen tijdelijk uit de markt te halen.


Een flink aantal landen had verzocht om een opslagregeling. Frankrijk, Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Estland, Litouwen en Roemenië hebben behoefte aan Europese marktinterventie.


Afrikaanse varkenspest

Voorafgaand aan een besluit wil Wojchiechowski een uitgebreide marktanalyse laten uitvoeren om te bepalen hoe de markt voor varkensvlees ervoor staat. Omdat Afrikaanse varkenspest niet zomaar uit Europa is verdwenen, wil hij mogelijk een randvoorwaarde stellen. Hij vindt dat Europese lidstaten het beleid om Afrikaanse varkenspest te bestrijden, beter op elkaar moeten afstemmen. Op dit moment worden verschillende strategieën toegepast in Europa.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer