PVV klaar met radicale activisten in Noord-Brabant

Twee activisten van Animal Rebellion zijn vrijdagochtend met een hoogwerker van het provinciehuis in Den Bosch gehaald en afgevoerd naar het politiebureau.

PVV+klaar+met+radicale+activisten+in+Noord%2DBrabant
© Olaf Smit

Ze hadden zich op het dag van het provinciehuis, boven de hoofdingang, vastgeketend. Voor de PVV is dit de druppel. De partij vindt dat het tijd wordt dat provincie Noord-Brabant harder op gaat treden tegen deze geradicaliseerden. 'Ze opereren steeds meer buiten de rechtsstaat en met hun acties ondermijnen ze het gezag', aldus woordvoerder Maikel Boon.

'De PVV heeft vorige maand al vragen gesteld aan het college over de bestrijding van radicaal dierenactivisme, maar uit de beantwoording werd duidelijk dat het provinciebestuur de dreiging niet serieus neemt', aldus Boon.


Ondermijnende criminaliteit

Volgens de PVV'er wil het provinciebestuur de toenemende illegale acties niet bestempelen als georganiseerde, ondermijnende criminaliteit. 'Hopelijk heeft de idiote actie van vrijdagochtend bij het provinciehuis de ogen van het college en de aanwezige ambtenaren doen openen en duidelijk gemaakt hoe bedreigend het is wanneer je huis wordt bezet, iets waar boeren in Brabant al vaker te maken mee hebben gehad.


De PVV komt tijdens de begrotingsbehandeling later dit najaar met een motie om radicale dierenactivisten aan te pakken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer