Konijnenhouder+Oonk+krijgt+geen+gelijk
Nieuws
© Marije Stomps

Konijnenhouder Oonk krijgt geen gelijk

Het bezwaar van konijnenhouder Henk Oonk uit Vragender tegen de straf die voorman Erwin Vermeulen van Animal Rights kreeg, omdat hij zijn stal met 'vegan streaker' Peter Janssen was binnengedrongen, is door de rechtbank afgewezen. Dat meldt de Gelderlander.

Oonk vond de 200 euro boete voor de dierenactivist te licht. Ook het hof acht de straf 'aan de lage kant', maar ziet geen reden om de activist verder te vervolgen. 'Ik had deze uitspraak al wel een beetje verwacht', zegt Oonk tegen de Gelderlander. 'Zij zeggen: er is niets kapot, er is niets gestolen. Dit is een passende straf voor huisvredebreuk.'


Dat de rechters in de uitspraak benoemen dat de straf aan de lage kant is, ervaart hij als een klein steuntje in de rug. 'Dat zijn geruststellende woorden voor mij. Daarnaast zegt de rechter dat Vermeulen de volgende keer wel voor de rechter moet verschijnen. Dat is ook goed.'

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer