Man+aangehouden+voor+branden+eendenslachterij
Nieuws
© Damian Ruitenga

Man aangehouden voor branden eendenslachterij

De politie heeft een 34-jarige jarige man uit de Gemeente Mill en Sint Hubert aangehouden. Hij heeft bekend betrokken te zijn bij een brandstichting op het terrein van eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo.

Daar brandden in de nacht van woensdag op donderdag vijf vrachtwagens uit. De vrachtwagens waren geladen met kunststof kratten. Er kwam veel rook vrij.


Directeur Gertjan Tomassen van de slachterij zei tegen Omroep Gelderland dat de brand het werk zou zijn van dierenactivisten die de brand met jerrycans hebben aangestoken, zo zei hij na het zien van camerabeelden. De rol van de man die zich meldde wordt onderzocht.

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer