POV: 'Staldeur op slot voor activisten'

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) waarschuwt varkenshouders voor de samenscholing van activisten van de organisatie Animal Rebellion. Deze groep kampeert tot en met 21 september in Den Bosch.

POV%3A+%27Staldeur+op+slot+voor+activisten%27
© Twan Wiermans

Van 17 tot en met 21 september vindt er in Den Bosch een samenscholing plaats van activisten van Animal Rebellion. In haar nieuwsbrief roept de POV veehouders op om de staldeuren op slot te doen en een extra oog in het zeil te houden.

De organisatie Animal Rebellion heeft Den Bosch verkozen als thuisbasis. 'Waar kunnen we beter naartoe dan naar Brabant, het hart van de veehouderij', aldus de organisatie. De vijf dagen zijn gevuld met acties, workshops en trainingen.


Internationale actiegroep

De groep hoort bij de Nederlandse tak van de internationale actiegroep Animal Rebellion. Naar eigen zeggen: 'gewone mensen, uit alle hoeken van het land, die zich ernstig zorgen maken over de ecologische crisis en de toekomst van mens en dier'.

Volgens de groep zijn er te veel landbouwdieren in Noord-Brabant. Animal Rebellion stelt dat er een systeemverandering moeten komen en boeren geholpen moeten worden met de transitie naar plantaardig boeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer